ATLETSKI  KLUB  VOŽD  JAGODINA

   

 

 

Ukupno: 10950

Danas: 191

Juče: 737

 

• Apel - Tartan Staza

Kada bismo vam postavili nagradno pitanje: šta predstavljaju gornje fotografije? - teško da biste pogodili. Odgovor glasi: to je atletska staza na kojoj svakodnevno treniraju atletičari našeg kluba.

 

Kada bi se, opet, organizovala nagradna igra „Tražimo najružniju atletsku stazu u Evropi“, naša staza bi garantovano odnela ubedljivu „pobedu“.

 

A kada biste nam postavili pitanje „pa kako to da tako dobar klub sa tradicijom od skoro pedeset godina kontinuiranog rada da nema tartan-stazu“, odgovor bi bio: atletičari ne šutiraju loptu. Kad bi šutirali loptu, odavno bi već imali ne samo tartan stazu već i dvoranu.

 

Drugim rečima, ovo je Srbija a u Srbiji se pod sportom podrazumevaju samo loptački sportovi. Za ostale niko nije čuo a ako i jeste njima pripada ono što ostane od loptača.

 

Ne pišemo ovo da bismo rekli kako zavidimo loptačima već da se izborimo za naše.

 

Krajnje je vreme da Jagodina dobije atletsku stazu sa savremenom podlogom.

 

U XXI vek jagodinski atletičari ušli su sa jadom i bedom o kojima bolje od bilo kakvog teksta svedoče gornje fotografije.

 

Da li je to bruka za grad Jagodinu koji se diči mnogobrojnim reprezentativnim sportskim objektima? Ili možda nije? Ko nam je kriv što volimo da trčimo bez lopte?!

 

Već jednom smo pokušali da tražimo novac za izgradnju tartana. Odbijeni smo sa poznatom konstatacijom - nemamo para.

 

Baš tako - kada je potrebno 200.000 evra za tartan stazu onda para nema, ali kada treba 500.000 evra za halu gde će se šutirati lopta, onda para itekako ima i to odmah.

 

Međutim, uporni smo mi. Tražićemo opet - valjda ćemo za koju godinu nekom konačno dosaditi pa će reći „dajte im te pare da ih skinemo s vrata“.

 

Mi pokrećemo ponovo akciju za izgradnju savremene atletske staze u Jagodini. Svaka pomoć nam je dragocena. Ako ste samo pročitali ovo što piše na našem sajtu - već ste nam pomogli. A ako možete još nešto više od toga da nam pomognete - novcem, savetom, svojim vezama i vezicama - javite se, rado ćemo vas saslušati.

 

Atletika u Jagodini je svojim rezultatima i odnosom prema sredini u kojoj postoji odavno zaslužuje da ima savremeno atletsko borilište.

 

Jagodinski atletičari jedini su postojeći klub u gradu koji nikada nije bio domaćin! Podvige naših takmičara gledali su ljubitelji atletike u preko 300 gradova kod nas i u inostranstvu, ali naši jagodinci - nikada!

 

Da li će konačno doći trenutak da roditelji naših dečaka i devojčica dođu na stadion u Jagodini da vide svojim očima kako njihov sin ili ćerka osvaja titulu prvaka Srbije?

 

Mi smo uvereni u to ali smo takođe svesni da će izgradnja staze u ovoj državi vrlo teško da ide i da će nam trebati puno vremena i nerava da taj projekat realizujemo. Zbog toga nam je, između ostalog, potrebna i vaša pomoć! Javite se!

   

Prijatelji:      Bg Linkovi      Raskrsnica      Sajtovi      Prezentacije      Web Adresar      Bg Autentik      Autentik